onsdag 9 december 2009

Femmorna har fått en egen Ning.

Efter vårt besök på Broängskolan i stockholm kom vi hem med ny inspiration och nya idéer om hur vi ska arbeta vidare med våra datorer. Något som både jag och Lena fastnade för, var hur en andra klass på skolan arbetade med en så kallad ning. ningen fick eleverna skapa en egen sida där de kunde lägga upp sina arbeten, prata med varandra och kommentera varandras inlägg. Även föräldrar blev inbjudna till ningen och kunde följa barnens arbete i skolan. Där fick de också möjlighet att ge kommentarer på deras arbeten och göra andra inlägg på barnens sida.

Vi blev ivriga att komma hem och skapa vår egen ning.

Under den här veckan lyckades vi få det gjort. 5A fick en ning som döptes till Dala Tarzan och 5B fick en som heter Stora Dala. Elevernas mailadresser samlades in för att vi skulle kunna skicka inbjudningar till dem till och igår skulle alla in och acceptera inbjudan. Men då uppstod ett hinder. Vi kom inte in i datorvagnen! Någon har lyckats byta kod till låset och det går inte att öppna.

Nu får vi skjuta upp det ett par dagar så vi hinner bryta upp låset och skaffa ett nytt. Flera i klassen ville inte vänta så länge utan gick hem och försökte acceptera inbjudan hemma. Tyvärr lyckades dem inte med det. Det gick inte!
Undrar om vi löser det problemet lätt...

Fortsättningen följer...

Sabrina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar